No niin, takaisin keiton pariin. Pavut tekevät siitä ruokaisan ja täyttävän. Jos tomaattilajikkeen maku on mieto, voit lisätä tomaattipyrettä oman maun mukaan. Kuten keitot yleensä, myös tämä maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä, kun se on saanut maustua rauhassa.
- Linda
Tarvitset:
2 rkl (kasvipohjaista) voita
1 isohko sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
800 g kirsikkatomaatteja (tuoreita tai pakastettuja)
5-6 dl härkäpapuja (tai muita papuja)
1 l vettä
2 dl (kasvipohjaista) sipulin makuista kermaa
1½ tl yrttisuolaa
2 tl kurkumajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
tomaattipyrettä
Tee näin:
1. Laita kattila liedelle ja kuullota kuutioitu sipuli, valkosipuli ja mausteet voissa.
2. Lisää tomaatit, pavut ja vesi.
3. Jos käytät pakastettuja tomaatteja ja papuja, anna niiden sulaa. Keitä sitten n. 30 min.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi.
5. Maista ja lisää tarvittaessa tomaattipyrettä.
6. Lisää lopuksi kerma ja sekoita. Anna keiton seistä kuumalla (sammutetulla) levyllä ja anna tekeytyä hetki.
7. Annostele ja koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja seesaminsiemenillä.
Kuulota, sulata ja keitä.
Soseutettu keitto on ihanan silkkistä.
Koristele esim. basilikalla ja seesaminsiemenillä.