Paahdetut perunat ja bataatti
Tarvitset:
4 perunaa
1 bataatti
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Oliiviöljyä
Tee näin:
1. Pese perunat ja kuori bataatti.
2. Siivuta perunat ja bataatti ohuiksi siivuiksi ja laita ne kylmään veteen 30-60min, jotta tärkkelys hieman poistuu ja perunoista ja bataateista tulee rapeampia.
3. Kuivaa perunat ja bataatit liinalla tai talouspaperilla ja lisää oliiviöljy.
4. Asettele perunat ja bataatit leivinpaperille ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
5. Laita perunat ja bataatit 200 asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi ja lopussa nosta hieman lämpöä jotta pinta ruskistuu ja muuttuu rapeaksi.
Kantarellimuhennos suippokaalilla
Tarvitset:
200g kantarelleja
50g voita
Puolikas suippokaali
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Suolaa
Öljyä
Tee näin:
1. Hienonna sipuli ja siivuta suippokaali.
2. Laita pannulle loraus öljyä ja lisää hienonnettu sipuli, sekä suippokaali. Kuullota sipulia ja suippokaalia kunnes sipuli on läpikuultavaa.
3. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, voi ja kantarellit.
4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista kunnes suippokaali on pehmeää.
Heinäsorsan rintafilee
Tarvitset:
4 kpl heinäsorsan rintafiletta
Ruokaöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Voita
2 kpl valkosipulinkynttä
Tee näin:
1. Mausta filee kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
2. Laita öljyä pannulle. Odota kunnes pannu on tulikuuma ja öljy rupeaa hieman savuamaan.
3. Aseta fileet pannulle ja paista 2 min/puoli. Ensimmäisen kääntämiskerran jälkeen lisää pannulle voita, valkosipulia ja muutama timjamin oksa ja valele fileitä voilla.
4. Nosta fileet pois pannulta ja anna vetäytyä vähintään 4 minuuttia.
Pannukastike
Tarvitset:
Sorsan paistinliemi
Valkosipulinkynsi
2,5 dl crème fraiche (ranskankerma)
Mustapippuria ja suolaa
Tee näin:
Rintafileiden paistamisen jälkeen, ota pannu pois levyltä ja lisää pannulle crème fraiche ja sekoita kunnolla. Crème fraiche imee pannusta makua, jota on irronnut fileen paistamisen yhteydessä. Mausta maun mukaan valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.
Kaikki annoksen komponentit ovat nyt valmiina. Kasaa annos lautaselle haluamallasi tavalla ja koristele koko komeus puolukoilla.