{image:text}

Paistettu kissakala vihersalaatilla ja paahdetulla hapanjuurileivällä

Tässä herkullinen ohje vähän kevyempään ateriointiin. Itse Norjassa pyydetty (lue reissusta täältä), paistettu kissakala nautitaan pannulla paistetun hapanjuurileivän ja pinaattisen vihersalaatin kera. Vaikka tässä ohjeessa on käytetty kissakalaa, sopii tähän mikä tahansa vaalealihainen kala, kuten esimerkiksi kuha, ahven hauki tai siika. Hyvää ja terveellistä, täydellinen kevyt lounas tai iltapala ruoasta nautiskelijalle.

- Ville

 

kissakalaTältä kissakala näyttää ennen kuin siitä tulee herkkuateria.



Tarvitset:

200-400g ruodotonta filettä
voita
suolaa
valkopippuria
pinaattia
syöntivalmiita ituja ja miniversoja
hapanjuurileipää
oliiviöljyä
mustapippuria
venäläisiä suolakurkkuja
lime
hapankermaa
vihreä chili
 

Tee näin:

1. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla ja kuumalla pannulla jossa on oliiviöljyä ja ruokalusikallinen voita. Paista molemmilta puolilta noin 2-3 minuuttia, fileen paksuudesta riippuen. Valele samanaikaisesti fileitä pannulla olevassa öljy/voi seoksella.

2. Leikkaa hapanjuurileivästä 2-3cm paksu siivu. Sivele leivän molemmille puolille hieman oliiviöljyä ja paahda pannulla pinta rapeaksi. Lisää leivän päälle hieman mustapippuria ja sormisuolaa.

3. Laita lautaselle pinaattia, syömävalmiita ituja/miniversoja, muutama suolakurkku, limesiivu ja iso lusikallinen hapankermaa.

4. Purista kalan päälle hieman lime-mehua. Halutessaan voi myös laittaa hieman vihreää chiliä maun mukaan.

 

Paistettua kissakalaa

 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja