{image:text}

Paistettu ahven ja kantarelliravioli

Suomessa liian usein unohdetaan, että kalan kanssa voi tarjoilla muutakin kuin perunaa, joten tässäpä mainio kalaresepti kantarelliraviolilla! Suomalaiset kantarellit sopivat loistavasti yhteen kalan kanssa, ja itse suurena pastan ystävänä halusin kokeilla miten kantarelliravioli toimisi kotimaisen itse pyydetyn ahvenen kanssa. Voin todeta, että tämä ohje yllättää positiivisesti suurimmatkin perunan ystävät! Ahvenen hienostunut maku sopii loistavasti yhteen miedosti täytetyn raviolin kanssa ja lime antaa mukavan hapokkuuden ja toimii samalla “kastikkeena”.

- Ville

 

Paistettu ahven

Tarvitset:

muutaman ahvenen leikattuna ruodottomaksi
 

Tee näin:

1. Mausta ahven suolalla ja valkopippurilla.
2. Lisää pannulle öljyä ja nokare voita.
3. Paista molemmin puolin kunnes pinta on kullanruskea.
4. Valele kalaa paistettaessa öljy/voi seoksella.

 

Kantarelliravioli

Pastataikinaan tarvitset:

durumvehnäjauhoja 4,5dl
3-4 kananmunaa
2-3 tl öljyä
noin 1 tl suolaa
 

Tee näin:

1. Tee jauhoista keko pöydälle ja tee keon keskelle syvennys.
2. Lisää syvennykseen munat, öljy ja suola.
3. Sekoita ainekset keskeltä ulospäin edeten, kunnes siitä muodostuu kiinteä taikina (tämä vie noin 10 min)
4. Anna taikinan levätä liinan alla noin 30 min.
5. Kaulitse taikina ohueksi levyksi.
6. Leikkaa taikinalevystä noin 6 x 6 cm paloja.
7. Voitele toiseen paloista sisäpuolelle hieman kananmunaa.
8. Laita täytettä pieni teelusikallinen alemman palan keskelle ja sulje toisella pastapalalla. Painele reunat kiinni tasaisesti.
9. Keitä ravioleja kattilassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne nousevat pintaan.
 

Kantarellitäytteeseen tarvitset:

200 g kantarellejä
200 g ricottajuustoa
suolaa
mustapippuria
1 salottisipuli


Tee näin:

1. Paista kantarellit ja hienonnettu salottisipuli pannulla.
2. Laita paistetut kantarellit ja sipuli blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi.
3. Sekoita joukkoon ricottajuusto, suola ja mustapippuri.

 

Lisukkeet

Tarvitset:

syöntikypsän avocadon
sokeriherneitä
öljyä
limen
kevätsipulia
persiljaa


Tee näin:

Paista sokeriherneitä kuumalla pannulla noin 1-2minuuttia kokoajan sekoittaen.
Kuori avokado ja siivuta lautasen reunalle.
Hienonna kevätsipulia ja persiljaa ja ripottele annoksen päälle.
Pilko lime lohkoiksi ja laita lautaselle.


 

paistettu ahven ja kantarelliraviolit
 

 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja