{image:text}

Marinoitu punasipuli – täydellinen lisuke lähes kaikkeen

Marinoitu punasipuli sopii mainiosti kalaruokien kanssa ja tortillan täytteeksi. Voit myös lisätä sitä pitsan päälle tai burgerin väliin, käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Täytyy myöntää, että olen tässä vuoden aikana tehnyt näitä useamman kilon verran ja eipä ole tarvinnut pois heittää. Olen kokeillut lisäillä purkkeihin joukkoon chiliä, valkosipulia, laakerinlehtiä, habaneroja ja olen huomannut, että lisäsipä sinne lähes mitä tahansa niin lopputulos on se, että purkki on syöty muutamassa päivässä. Tämä on myös aika kiva lahja viedä esim. illanistujaisiin!

- Ville

 

Tarvitset:

2 keskikokoista punasipulia
1 ½ dl omenaviinietikka
2 ½ dl vettä
1 ½ tl suolaa
1 rkl sokeria
kokonaisia mustapippureita maun mukaan (n. 10kpl)
 

Tee näin:

1. Sekoita kaikki paitsi punasipulit astiassa yhteen.
2. Kuori ja halkaise punasipulit. Leikkaa sipulit ohuiksi puolikuun mallisiksi “suikaleiksi”.
3. Laita punasipulit kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle. Anna niiden olla kuumassa vedessä noin 1-2 minuuttia.
4. Kaada vesi pois ja siirrä sipulisuikaleet esimerkiksi pihdeillä lasipurkkiin ja kaada säilöntäliemi päälle (niin paljon kun mahtuu).
5. Peitä purkki löysästi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Kierrä kansi tiukasti kiinni ja siirrä purkki jääkaappiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden verran.

 

punasipulit ja muut ainekset

etikkaiset marinoidut punasipulit

Punasipuli lisuke

 


kasvihuoneblogit


Lue lisää aiheesta


Pomintoja