TARVITSET
4 kpl Laivurin tummaa vaaka viipaletta (Fazer, pakaste) tai muuta leipää 12 isoa viipaletta1 pss (100 g) jääsalaattia
2- 3 keitettyä kananmunaa viipaloituna
Kalatahna:
300 g uunissa oliiviöljyssä kypsytettyä ahventa tai särkeä (muruina) jäähtyneenä (katso erillinen ohje)
50 g kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna
150 g crème fraichèa (18 %)
1 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivaa valkoviiniä tai limen mehua
1 tl salviapesto (Pirkka)
TEE NÄIN
Yhdistä tahnan ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.Anna makuuntua jääkaapissa n. 30 min.
Levitä tahna kahdelle vaaka viipaleelle. Levitä viipaloidut kananmunat päälle.
Lisää vielä salaatin lehdet. Lisää loput vaaka viipaleet kanneksi, paina kevyesti.
Jaa molemmat leivät kolmeen samansuuruiseen osaan.
Halutessasi voit vielä leikkaa palat kolmioksi.
Lataa ja tulosta ohje tästä.