{image:text}

Kala-kasvispannu

Kalasafka 2021 -kilpailun jaettu 3. sija. Kilpailun tavoitteena on inspiroida suomalaisia käyttämään ruoanlaitossa enemmän kotimaista villikalaa, myös särkikaloja. Resepti: Anne Kiuru

 

TARVITSET

4 annosta

450 g Apetit Wok Lehtikaali-kasvista (pakaste)
450 g Rooty Peruna Nuudeleita (pakaste)
n. 10 g mietoa punaista chiliä (ilman siemeniä) hienonnettuna
100 g kevätsipulia tai kesäsipulin varsia
2 tl suolaa
200 g herne (pakaste)
400 g uunissa oliiviöljyssä kypsytettyä ahventa tai särkeä muruna ( katso erillinen ohje)
3 rkl Kikkoman Poke kastiketta
1 rkl limen mehua
4 - 6 rkl öljyä paistamiseen
1/ 2 dl korianteria hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
 

TEE NÄIN

Kuumenna öljy laakeassa isossa korkeareunaisessa pannussa. Lisää wok kasvikset, paistele n. 5 min. Lisää peruna nuudelit, chili , kevät- tai kesäsipuli. Paista n. 5 min. Mausta suolalla.
Lisää herneet ja kala. Anna kuumentua.
Mausta Poke kastikkeella ja limen mehulla.
Tarkista maku.
Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja lehtipersiljalla.


kala-kasvispannu


Lataa ja tulosta ohje tästä.