Tarvitset:
5 dl masa harina maissijauhoja
1 tl suolaa
3 rkl laardia sulatettuna (voi korvata voilla)
3,5 dl lämmintä vettä.
Tee näin:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa, kunnes taikina on kuin muovailuvahaa. Siirrä taikina jääkaappiin huilaamaan peitettynä noin 20 minuutiksi.
2. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Asettele taikinapallo leivinpaperin väliin.
3. Tortillaprässi on kätevä, mutta luultavasti sitä ei kaikilta löydy kaapista, joten ota raskas kattila tai pata jossa on tasainen pohja. Litistä taikina ohueksi lätyksi.
4. Irrota taikinalätty varovasti ja aseta se kuumalle paistinpannulle (hiiliteräs tai valurauta on paras, sillä niiden lämpö pysyy tasaisempana). Paista lättyä yhdeltä puolelta noin minuutin verran, tai kunnes se on saanut hieman väriä. Käännä ja paista toiselta puolelta.
5. Nosta valmiit tortillat paiston jälkeen astiaan ja peitä liinalla.
Täytä tortillat lempiaineksillasi. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile alla olevaa kaalisalaattia, marinoitua punasipulia sekä kalanugetteja. Kyllä, luit oikein, kalanugetit sopivat todella hyvin tortillan täytteeksi.
Kaalisalaatti:
valkokaali suikaloituna
tuoretta korianteria
mustapippuria
kokonainen lime
suolaa