Black garlicia on saatavilla valmiina joistain ruokakaupoista. Voit myös valmistaa sitä itse! Se on helppoa, mutta vaatii pitkäjänteisyyttä, sillä valmistus (odottelu) kestää jopa pari kuukautta!
Näin valmistat mustaa valkosipulia:
Tarvitset:
Kokonaisia valkosipuleita
Tuorekelmua
Alumiinifoliota
Kasvikuivurin
Tee näin:
1. Kääri valkosipulit kelmuun tiukasti, kääri vielä päälle kaksi kerrosta alumiinifoliota, niin että valkosipulit ovat tiiviitä nyyttejä, eivätkä ne ole kosketuksissa ilman kanssa.
2. Laita valkosipulit vihanneskuivuriin 60 asteeseen. Valmistusaika 4-8viikkoa.
3. Neljän viikon jälkeen voi nyyttiä hieman avata ja tarkistaa viikon välein onko valkosipulit muuttuneet mustiksi. Valkosipulien tulisi olla aivan mustia kun ne ovat valmiita.
4. Kun valkosipulit ovat valmiita, ota ne pois kääröistään ja anna niiden kuivua pöydällä vähintään vuorokauden verran.
5. Säilytä mustat valkosipulisi pussissa tai astiassa jääkaapissa.
Entäs se majoneesi? Voit tehdä black garlic majoneesisi pitkän kaavan mukaan, tai sitten siitä, mistä aita on matalin. Ellet kerkeä, jaksa tai halua tehdä omaa majoneesia (mikä on yllättävän helppoa), lompsi kauppaan ja osta valmis purkki. Itse käytän Hellmansin majoneesia, sillä se on maultaan mielestäni parasta. Jos haluat tehdä vegaanisen version, Hellmansin majoneesia löytyy myös vegaanisena.
Jos kuitenkin haluat valmistaa majoneesin itse, tässä naurettavan helppo ja nopea ohje itse tehtyyn majoneesiin.
Itse tehty majoneesi
Tarvitset:
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 tl Dijon-sinappia
1 tl etikkaa
½ tl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
Tee näin:
1. Riko kananmuna kapeaan astiaan, esim. suureen mittakuppiin/-kannuun.
2. Lisää öljy, sinappi, etikka, sitruunamehu ja mausteet.
3. Laita sauvasekoitin kupin pohjaan niin, että se peittää keltuaisen. Pidä sauvaa paikallaan ja anna käydä, kunne seoksesta alkaa tulla paksumpaa. Nosta sauvaa hyvin hitaasti ylöspäin. Sekoita tasaiseksi.
4. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Black garlic majoneesi
Tarvitset:
200 g majoneesia
5 kpl black garlic kynttä
Tee näin:
1. Muussaa pienellä lusikalla mustat valkosipulinkynnet.
2. Sekoita valkosipulimuussi majoneesiin.
3. Laita jääkaappiin tekeytymään. Majoneesi on valmis käytettäväksi heti, mutta maku syvenee ja väri muuttuu tummemmaksi, mitä pidempään se tekeytyy. Sekoita välillä ja säilytä jääkaapissa.
Lue lisää aiheesta
- Kasvihuoneista
- Kasvihuoneunelmia Kackurissa
- Kasvihuone saaressa
- Ruokaa omasta maasta, omin käsin
- Prinsessana ryytimaalla
Pomintoja
- Blumat kastelujärjestelmä kasvihuoneessa
- Parhaat kasvihuoneet
- Kasvihuoneen perustukset
- Kasvihuoneen rakentaminen ja asennus - 12 vinkkiä