Ai siis mikä Lingongott?

Olisinko ollut ekalla luokalla, niin opettajamme oli järjestänyt niin, että luokkamme sai olla koulun keittiössä kokkailemassa. Tämä on muodostunut rakkaaksi muistoksi, koska olihan se nyt niin siistiä silloin seitsemänvuotiaana saada tehdä jotain semmoista! No, ei me ehkä varsinaisesti kokkailtu mitään haastavaa tai erikoista, mutta silti. Teimme Lingongottia, eli suomeksi Puolukkahyvää, ja se on mielestäni edelleen parasta mitä puolukasta voi tehdä!

Ainekset löytyy yleensä valmiiksi kotoa (paitsi ehkä tuo bulgarian jugurtti, mutta senkin olen joskus korvannut ihan tavallisella maustamattomalla jugurtilla), tarvitset vain kulhon ja sähkövatkaimen, ja tämä vaatii vaan sekoittamista, joten perheen pikkumuksutkin voivat osallistua.

 

puolukkahyvä, puolukkahyve, puolukka resepti, lingongott

 

Eli tässä ohje:

2 dl puolukkahilloa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kermaa
2 dl bulgarian jugurttia
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa kerma kulhossa, lisää kaikki muut ainekset (kaurahiutaleet ja hillon olen yleensä mitannut tuossa tyhjässä jugurttipurkissa) ja sekoita. Vaikka mössö tekisi mieli syödä saman tien, kannattaa se laittaa vaikka puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Maku ja koostumus on silloin parempi. Sitten vaan syömään, ja varmasti maistuu perheen pienimmille ja isommillekin tyypeille!

 

- Linda

 

puolukkahyvä, puolukkahyve, puolukka resepti, lingongott

 

 

Puolukkametsään mukaan: